Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gezondheidszorg

Voca Zorg wint Health Impact Accelerator 2023

Na een intensief programma overtuigde het team van Voca Zorg de jury van de Health Impact Accelerator 2023 met hun innovatieve zorgplatform. Dit platform brengt zorginstellingen en zzp’ers bij elkaar voor extra capaciteit in de sector. De jury kende de Health Impact Accelerator 2023 toe vanwege de positieve bijdrage aan betere en efficiëntere zorg. De prijs werd op 13 juni 2023 uitgereikt tijdens de beurs Zorg & ICT.

Teams die elkaar uitdagen

In een veelomvattend programma van tien weken werkten initiatiefnemers Ron Veerkamp, Dennis Bollen en Koos van Brecht aan het versterken van het ondernemingsplan. Dit gebeurde tijdens bootcamps en onder begeleiding van coaches. Ook de teams onderling daagden elkaar uit. Met een doelgericht plan en een sterke pitch won Voca Zorg de prijs die dit jaar voor de zesde keer werd uitgereikt. De Health Impact Accelerator is een initiatief van Health~Holland en Zorginnovatie.nl.

De jury roemt “de grote positieve bijdrage aan de capaciteit in de gezondheidszorg, een sterke visie van het team, een uitstekende pitch en geruststellende antwoorden op onze vragen.” Ook was de jury enthousiast over de opzet van het platform, waarbij 49% van de aandelen in handen is van een onafhankelijke vereniging. Alle deelnemende zzp’ers zijn hiervan automatisch lid. Hoe meer diensten zij uitvoeren, hoe groter hun belang in het platform. 

Ron Veerkamp van Voca Zorg: “De Health Impact Accelerator heeft ons geholpen om ons platform naar een hoger niveau te tillen. Zo hebben we gekeken naar nieuwe mogelijkheden als flexibele capaciteit voor de planbare zorg binnen ziekenhuizen. We hebben veel geleerd en ons netwerk vergroot.”

Vraag & aanbod direct met elkaar in verbinding

Voca Zorg brengt vraag en aanbod in de sector direct met elkaar in verbinding zonder dat daar een bemiddelaar bij komt kijken. Sinds de introductie in 2021 vinden vele zorginstellingen en zzp’ers elkaar via het platform. Registreren is gratis en eenvoudig, als wordt voldaan aan de gestelde eisen.

Het systeem zorgt voor een geautomatiseerde match: de zorginstelling zoekt naar de benodigde specialist en het systeem matched dit met beschikbare zzp’ers. Zo kan er snel worden beschikt over de vereiste capaciteit, voor servicekosten die vele malen lager zijn dan die van intermediairs.

Grip op flexibele schil

De zorginstelling krijgt grip op de flexibele schil en op de capaciteitsplanning met vast en flexibel personeel. De zzp’er is door het platform bij meer potentiële opdrachtgevers in beeld en heeft invloed op de voorwaarden. De administratieve afhandeling is eenvoudig. Opdrachtgevers en zzp’ers kunnen overeenkomsten afsluiten die, gekoppeld aan de functionaliteiten van Voca Zorg, voldoen aan de wet DBA. Ook is het platform AVG-proof.

Dankzij Voca Zorg wordt meer personeel voor de sector behouden en is er hoogwaardige capaciteit en meer geld voor de zorg beschikbaar.

Ook interessant

Geestelijke gezondheid

In een interview met het AD stelde staatssecretaris Maarten van Ooijen dat kinderen te snel naar een psycholoog zouden sturen. Het leverde een hoop...

Fondsenwerving & goede doelen

Hulphond Nederland heeft een eerste samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. De partijen gaan hulphonden inzetten bij zieke kinderen. Vandaag, op internationale...

Nieuws

Fonds Gehandicaptensport heeft haar bestaande ‘(S)Cool on Wheels’-programma doorontwikkeld voor het speciaal onderwijs met ondersteuning van Reggeborgh. Deze nieuwe ‘(S)Cool on Wheels Uniek’-clinics zijn...

Gezondheid

Natuur levert gezondheidsvoordelen op, daarvoor is steeds meer bewijs. Een toenemend aantal zorgverleners zet daarom natuur in om te werken aan de gezondheid van...